Bellen met een Skypenummer

Je rondreis staat gepland, maar je hebt geen idee hoe je het thuisfront op de hoogte moet houden van jouw avonturen. Natuurlijk, je kunt op Social Media berichten plaatsen, maar er gaat niets boven een goed telefoongesprek. Je familie en vrienden zijn allemaal benieuwd naar je avonturen en jij wilt ze graag delen. Via Skype kun je videochatten, maar je zult niet altijd in de mogelijkheid zijn om hiervan gebruik te maken. Bellen is soms gewoon gemakkelijker. Helaas is dit erg kostbaar met je gewone telefoonabonnement, zeker wanneer je meerdere landen doorkruist.

Hoe werkt het bellen met een Skypenummer?

Het bellen via Skype werkt hetzelfde als je dit met een normale telefoon zou doen. Het enige wat je nodig hebt, is een account en breedband internet. Je kunt bellen vanaf je mobiel, laptop, tablet en eventueel vanaf je smart tv. Je hebt hiervoor wel een Skypenummer nodig, die je eenvoudig kunt aanvragen. Je kunt kiezen uit verschillende abonnementen. Je hebt de keuze om te bellen met het aanschaffen van een Skypetegoed. Dit heeft een waarde van tien of 25 euro. Daarnaast kun je kiezen uit een basis abonnement of uit een wereldwijd abonnement.

De Skype abonnementen

Als je kiest voor het basis abonnement dan kun je in het land zelf tot vierhonderd minuten bellen naar vaste- en mobiele nummers. Je kunt de abonnementskosten gewoon per maand betalen. Bel je veel? Dan is het voordeliger om te kiezen voor een abonnement voor drie maanden. Je bespaart dan acht procent op de maandelijkse kosten. Kies je voor een jaarabonnement dan bespaar je vijftien procent. Voor de echte kletskousen, scheelt dit behoorlijk in de maandelijkse kosten.

Het wereldwijde abonnement is geschikt voor diegene die van plan zijn om veel vanuit of naar het buitenland te bellen. Je kunt naar vaste nummers in 63 landen bellen en in acht bestemmingen kun je tevens mobiele nummers bellen. Deze acht landen zijn Canada, Puerto Rico, China, Singapore, Guam, Thailand, Hongkong SAR en de Verenigde Staten. De echte wereldreiziger of de emigrant kan dus het beste kiezen voor deze mogelijkheid. Je kunt ongelimiteerd bellen naar wie dan ook.

Vraag een Skypenummer aan

De eerste stap, om waar ook ter wereld te kunnen bellen, is het aanvragen van een Skypenummer. Je kiest het land uit waar je je bevindt of waar je naar toe gaat en laat je persoonlijke gegevens achter. Het aanmaken van een Skypenummer is niet gratis. De kosten hiervoor verschillen per land. Je kunt tot tien Skypenummers aanmaken. Je kiest voor elk land of netnummer, waarvan je regelmatig oproepen verwacht, een Skypenummer. Ook de abonnementsduur is bepalend voor het totaalbedrag. Het voordeel is wel, de tarieven liggen laag dus je betaalt aanzienlijk minder dan bij je huidige provider.

Skypenummer kiezen

Het is niet mogelijk om je eigen telefoonnummer te gebruiken als Skypenummer. Je kunt wel een voorkeursnummer te selecteren, door gewenste cijfers aan te geven. Je krijgt dan een aantal mogelijkheden te zien en je kiest het telefoonnummer dat jou het meeste aanspreekt. Het is wel belangrijk om je Skypenummer ook door te geven aan anderen, net zoals je dit met een gewoon telefoonnummer zou doen. Je wilt immers wel gebeld worden door dierbaren en het is fijn als zij jouw nummer ook kunnen herkennen.

De voorwaarden van een Skypenummer

Net zoals bij elke provider heeft Skype ook kleine lettertjes. Je kunt bij het wereldwijde abonnement bellen naar het buitenland en vanuit het buitenland naar huis en het aantal  minuten zijn ongelimiteerd. In het Faire Use beleid staat wel dat na vier uur bellen het gesprek wordt afgebroken. Hierna dien je het nummer opnieuw te bellen. Vier uur bellen is natuurlijk erg lang en voor de meesten niet eens haalbaar, maar toch iets om rekening mee te houden. Je betaalt per gesprek altijd een starttarief, deze kosten zijn verschillend per land.

Skypenummer uitproberen met een proefabonnement

Wanneer je niet zeker weet of een abonnement iets voor je is, kun je het een maand gratis uitproberen. Je kunt de mogelijkheid uitproberen, alvorens je kiest voor een twaalf maanden abonnement waarbij je vijftien procent kunt besparen op de abonnementskosten. Bellen in het buitenland hoeft met een Skypenummer echt niet meer duur te zijn.