Bestanden delen via Skype

Je kunt via Skype op een eenvoudige manier bestanden, foto’s of een presentatie delen met vrienden, maar ook met klasgenoten of met collega’s. Of dit nu om zakelijke redenen is of omdat je een werkstuk moet maken voor school, delen bevordert de samenwerking. Belangrijk is wel dat iedereen een Skype-account heeft om dit te kunnen realiseren. Ook wanneer je technische hulp nodig hebt met je computer of wanneer je moet werken aan een zakelijke presentatie is het fijn wanneer je een bestand kunt delen of kunt laten zien. Je kunt elk bestandstype delen tot een maximale grootte van driehonderd MB.

Skype bestanden delen tijdens gesprek

Tijdens een gesprek kun je foto’s of bestanden delen door op het plus teken te klikken. Vervolgens kies je voor de paperclip en selecteert een icoontje, zoals de aktetas als je een bestaande foto wilt delen. Voor het versturen van een bestand kies je voor het papiertje. Tevens kun je emoticons, videoberichten of een nieuwe foto delen. Je hoeft dus nooit meer foto’s en bestanden per e-mail te versturen en een reactie af te wachten. Dit kan eenvoudig tijdens het gesprek zelf en je kunt het er direct over hebben.

Scherm delen

Je kunt niet alleen bestanden delen via Skype, maar ook je scherm delen. Dit kan handig zijn wanneer je werkt aan een werkstuk of aan een presentatie. Tijdens een groepsgesprek kan één iemand tegelijkertijd een scherm delen. Je klikt hiervoor op het plus teken in de gespreksbalk en selecteert de mogelijkheid scherm delen. Je klikt op het desbetreffende scherm en vervolgens geef je aan of je het gehele scherm wilt laten zien of slechts een gedeelte hiervan. Wanneer je wilt stoppen met delen, kies je simpelweg voor stop.

Geen Skype, wel delen

Het kan zijn dat diegene in jouw werkgroep nog geen Skype heeft gedownload. Je kunt gelukkig ook bestanden delen met iemand die geen Skype-account heeft. Dit kan als je zelf gebruik maakt van een Windows-bureaublad 7.7. of hoger. Onder je profielfoto kies je op het plusteken Nieuw. Je selecteert de contactpersonen met wie je het bestand wilt delen en voor diegene die geen Skype heeft kun je de koppeling kopiëren, door koppeling kopiëren te selecteren. Als gastdeelnemer kunnen zij toch de bestanden inzien. Een uitnodiging sturen via e-mail is ook mogelijk.

Grote bestanden verzenden

Wanneer je grote bestanden wilt versturen dan dien je er rekening mee te houden dat dit bij Skype kan tot driehonderd MB. Mocht je bestand groter zijn dan krijg je direct een foutmelding te zien. Skype adviseert bij grotere bestanden dan driehonderd MB gebruik te maken van OneDrive. Alle bestanden die gedeeld worden met Skype kunnen dertig dagen worden geopend. Het maakt niet uit vanaf welk apparaat je dit wilt doen, want de gespreksinhoud van de Skypegesprekken worden gesynchroniseerd en zijn dus geschikt voor elk apparaat. Zo heb je alle informatie altijd snel bij de hand.

Skype voor bedrijven bestanden delen

Indien je een belangrijke presentatie voor de boeg hebt of bestanden direct wilt delen met collega’s dan is het uitkomst om te kunnen delen. Je kunt tijdens een vergadering je bureaublad of alleen één programma zichtbaar maken voor iedere deelnemer. Ideaal wanneer je collega zich aan de andere kant van de wereld bevindt, maar gewoon kan deelnemen aan een belangrijke vergadering en direct alle informatie voorhanden heeft. Om te kunnen delen, is het wel belangrijk dat jij de presentator bent. Dit is de enige manier in een vergadering in Skype voor bedrijven om schermen te kunnen delen. Mocht iemand anders de presentator zijn dan kan hij jou toegang verlenen.

Een goede presentatie geven

Ook het geven van een presentatie gaat moeiteloos via Skype. Je kunt een professionele PowerPoint presentatie laten zien op een secundair scherm. Niet alleen komt dit erg professioneel over, maar je kunt ook je verhaal ondersteunen met beeldmateriaal. Mocht je geen PowerPoint dia willen delen, maar enkel een scherm dan kan dit natuurlijk ook. Als je klikt op bureaublad presenteren, kun je schakelen tussen meerdere programma’s. Wil je liever niet dan anderen zien wat er op je bureaublad staat? Klik dan op programma’s presenteren en selecteer hetgeen wat jij wilt laten zien. Presenteren wordt een eitje op deze manier.