Functies van Skype

functies van skypeDe grootste Functies van Skype zijn dat geregistreerde gebruikers van Skype worden geïdentificeerd door een unieke Skype-naam en worden opgenomen in het Skype-telefoonboek. Zie voorpagina Skype aanmaken. Skype kan deze geregistreerde gebruikers laten communiceren via zowel instant messaging en voice chat. Voice chat is een van de functies van skype en maakt het mogelijk om telefoongesprekken tussen gebruikers te voeren en om bijvoorbeeld conference calls op te zetten. Wil je direct alle functies van Skype inzichtelijk kijk dan op: deze pagina.

functies van skype (chatten en bellen)

Skype maakt gebruik van een gepatenteerde audio codec. Skype’s chat client zorgt er voor dat de groep chats, emoticons, opslaan van chatgeschiedenis en bewerken van eerdere berichten eenvoudig werken. Offline berichten werden uitgevoerd in een bèta van versie 5, maar verwijderd na een paar weken zonder kennisgeving. De gebruikelijke functies van Skype bekend voor alle gebruikers van de chatdienst: gebruikersprofielen, online status indicatoren, en zo verder dit allemaal inbegrepen in de functies van Skype.

Een Online Number alias Skype-nummer is een online telefoonnummer en deze service zorgt er voor dat Skype-gebruikers oproepen kunnen ontvangen op hun computers, tablets of andere devices. Maar het voornaamste voordeel is dat je naar vaste telefoonnummers kan bellen. Het gaat door middel van een keuze voor een apart conventioneel telefoon abonnement met lokaal Skype-telefoonnummer. Lokale nummers beschikbaar in: Australië, België, Brazilië, Chili, Colombia, Denemarken, de Dominicaanse Republiek, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Hongarije, Ierland, Italië, Japan, Mexico, Nieuw-Zeeland, Polen, Roemenië, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland, Turkije, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, en de Verenigde Staten. Een Skype-gebruiker kan lokale nummers hebben in een van deze landen, met oproepen op het oproepnummer, tegen hetzelfde tarief als bellen naar vaste lijnen in het land.

video conferencing

Video conferencing tussen twee gebruikers werd geïntroduceerd in januari 2006 binnen de functie van skype voor de Windows-en Mac OS X-platform klanten. Skype 2.0 voor Linux, uitgebracht op 13 maart 2008, beschikt ook over ondersteuning voor video-conferencing. Versie 5 beta 1 voor Windows, uitgebracht, 13 mei 2010, biedt gratis video conferencing met maximaal vijf mensen.Tegenwoordig is het mogelijk om met 25 personen een gesprek te voeren en met de zakelijke variant zelfs tot 250 personen. Meer over deze functies van skype op: hier zie pagina.

Skype voor Windows, te beginnen met versie 3.6.0.216, ondersteunt “High Quality Video” met kwaliteit en functies, zoals het full-screen en scherm-in-scherm modi, vergelijkbaar met die van mid-range videoconferencing systemen. Skype audio conferenties ondersteund op dit moment voor maximaal 25 personen per keer, met inbegrip van de gastheer.