Skype extra’s

Zoals elk bedrijf is ook Skype constant in ontwikkeling en dat zorgt ervoor dat een blogpost aan extra’s van het programma niet voldoende is. Skype heeft namelijk in de loop van de jaren nog meer dingen toegevoegd aan de software, waardoor je bijna geen eisen meer hoeft te stellen aan het programma. Alles wat je van het programma nodig hebt, wordt je zo aangeleverd. De belangrijkste functie van Skype is natuurlijk dat je er mee kan videobellen. Een ander belangrijk aspect is dat het allemaal gratis is. Je kun dus gewoon met je internetverbinding een verbinding aanleggen tussen jou en de persoon waarmee je wil bellen en in principe ben je dan klaar. Je hoeft geen telefoonrekening te betalen, hoogstens de internetfactuur die je gebruikt hebt, maar dit is een vast bedrag en is dus niet afhankelijk van hoe veel jij skypet. Het is dus een programma wat je goed kan gebruiken als je niet een te hoge telefoonrekening wil en als je het leuk vindt om mensen ook eens in het echt te zien in plaats van alleen hun stem over een telefoon te horen. Wat zijn de extra dingen die Skype in de tussentijd heeft ontwikkeld?

Skype Mobile

In de vorige blog werd verteld dat er best wat commentaar is op dit soort diensten die dan ook gaan werken met mobiele telefoons, waardoor het traditionele bellen eigenlijk een beetje op de achtergrond raakt. Opvallend is dan wel dat er ook een Skype Mobile bestaat. Dit is een app die je kunt installeren op je mobiele telefoon, waardoor je Skype kan gebruiken op je mobiele telefoon. Alles zit hierbij, het is gewoon gratis en je kunt videobellen, het enige is dat je je dataverbinding of je internetverbinding er voor moet gebruiken. Met de hedendaagse technologie is er echter altijd wel een internetverbinding te vinden, of je nou onderweg bent, op het treinstation of in een winkel. Overal is tegenwoordig WiFi, dus het probleem van de internetverbinding is snel opgelost. Voor de gevallen waarin je geen WiFi verbinding kan vinden, kan je altijd nog terecht bij je normale dataverbinding die als het goed is bij je abonnement in zit. Er is dus eigenlijk geen enkele blokkade die het gratis bellen meer in de weg staat. Het is dus ook logisch dat Skype Mobile niet overal te gebruiken is. Het is nu alleen nog maar in het Verenigd Koninkrijk en in Ierland te verkrijgen.

Bestanden, sms’jes sturen en contactgegevens doorsturen

Het is tegenwoordig ook mogelijk bij Skype om allerlei dingen door te spelen via het contact dat je legt. Mocht je iemand bijvoorbeeld niet kunnen bereiken, dan kan het goed zijn om een bericht achter te laten zodat deze persoon weet dat je hem hebt proberen te bereiken. In Skype is een functie ingebouwd dat je een sms bericht naar iemand kan sturen. Dit is in de vorm van een chat, dus de persoon die een bericht aan het sturen bent kan ook reageren op jouw bericht. Je kunt in die chat ook allerlei dingen doorsturen, zoals foto’s en bestanden. Dat is helemaal makkelijk, want je kunt hierdoor ook dingen die je bespreekt op de videochat direct opsturen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je in een Skypevergadering zit en dat de persoon achter Skype een bepaald stuk mist. Je kunt het dan snel vanaf je computer naar diegene toesturen, zodat die persoon ook weet waar jullie zijn in de vergadering.

Playstation

Het mooie van Skype is dat het niet alleen werkt met een computer. Je kunt tegenwoordig ook met een Playstation skypen. Deze functie is hier gewoon ingebouwd, dus je kunt op een Playstation Portable skypen, maar ook op een vaste Playstation. Je hoeft hiervoor alleen de app van Skype te downloaden. Daarnaast moet je met je Playstation natuurlijk wel een internetverbinding hebben om contact te leggen. Daarnaast is het mooi als er ook een webcam aanwezig is, zodat je kan videobellen, maar op het moment dat dit niet zo is, kun je ook gewoon bellen via Skype.

Al deze functies zijn natuurlijk nog steeds niet het enige wat er is, daarom is het de moeite waard de rest van deze website nog eens goed te lezen. Daar is van alles aan informatie te vinden over hoe je Skype aanmaakt, welke functies er zijn en hoe alles werkt.