Skype Manager en Skype Connect

Niet alleen kun je gebruik maken van de videochat om met collega’s te vergaderen, maar je kunt zakelijk gezien nog veel meer uit je Skype-account halen. Het werken van negen tot vijf uur is allang niet meer gewoon in het bedrijfsleven. Door tijdsverschillen is het niet in elke bedrijfssector mogelijk om zich te kunnen houden aan reguliere werktijden. Een onderneming die wilt groeien, dient 24/7 bereikbaar te zijn voor bedrijfscontacten die zich op andere continenten bevinden. Een goede bereikbaarheid betekent service, maar ook meer omzet. Met het gebruik van Skype-Manager en Skype Connect haal je meer uit je onderneming.

Skype Manager

Om ervoor te zorgen dat er geen wildgroei ontstaat aan Skype-accounts kun je met de Skype manager het verbruik in toom houden. Je wilt dat je bedrijf, ook via Skype professioneel overkomt, dus ook het gebruik van de accounts kun je het beste managen. De Skype Manager helpt je hierbij. Je kunt voor het hele bedrijf het verbruik beheren. Wanneer je een kleine onderneming hebt en nog niet zoveel medewerkers in dienst hebt, dan kun je het beste gebruik maken van de gratis services. Je kunt dan videogesprekken voeren tot maximaal tien personen en via bijvoorbeeld één bedrijfsaccount communiceren naar klanten.

Het wordt een ander verhaal wanneer je tientallen medewerkers in dienst hebt. Controle wordt belangrijker. Vanaf één locatie kun je met de Skype-Manager het verbruik beheren, Skypetegoed toekennen en de toegang beheren. Vroeger heette dit het Business Control Panel. Door hier gebruik van te maken kun je exact het verbruik inzien van het hele bedrijf, per afdeling en zelfs per medewerker. Op deze manier kun je grip houden op je telefoonkosten. De overzichtelijke rapporten kun je gebruiken voor je administratie.

Skype manager instellen

Voordat je Skype manager gaat instellen is het aan te raden om alvast een goede naam te bedenken. Ben je een bouwbedrijf, kies dan voor een accountnaam gerelateerd aan de bouwsector. Het beste is om een nieuw account aan te maken voor de Skype Manager. Zo houdt je de zaken nog beter geordend. Na het aanmaken van een account wordt het tijd om de leden toe te voegen. Je kunt nu zakelijke accounts aanmaken voor je medewerkers of collega’s. Je hebt natuurlijk wel Skypetegoed nodig om ervoor te zorgen dat er ook gebruik gemaakt kan worden van de accounts.

Als je deze hebt opgewaardeerd, heb je toegang tot alle Skypeproducten en functies. Je kunt hiermee Skype-nummers kopen, een abonnement afsluiten, nummerweergave instellen en gebruik maken van nog zo’n handige tool voor je bedrijf, Skype Connect. Per medewerker kun je een Skypetegoed toewijzen. Zo houdt je de kosten goed zelf in de hand en kan de medewerker nooit meer verbruiken dan nodig is.

Skype Connect

Nadat je Skype Manager hebt geïnstalleerd kun je ook gebruik maken van Skype Connect. Je kunt hierdoor flink besparen op de onderlinge communicatiekosten. Werknemers kunnen via hun bureautelefoons Skype gesprekken voeren en telefoontjes van klanten beantwoorden. Een vereiste om gebruik te kunnen maken van Skype Connect is een PBX die is gecertificeerd voor Skype Connect. Een PBX is een telefooncentrale die door het bedrijf privé wordt gebruikt voor de onderlinge communicatie.

Skype Connect installeren

Je hoeft je alleen maar aan te melden voor Skype Connect en je kunt vervolgens SIP-profielen maken. Het SIP gebruikersaccount bevat alle configuratie gegevens voor deze service. Je kunt nu ook een kanaalabonnement kopen, dit zijn abonnementen die je gebruikt voor de simultane belkanalen die je met de SIP profielen wilt gebruiken. Net zoals bij de Skype-Manager kun je Skypetegoed toewijzen aan een SIP profiel. Ook kun je Skypenummers aanmaken, zodat elk profiel een eigen nummer heeft. Met het nummer kun je oproepen van vaste- en mobiele nummers ontvangen. Ook kun je op je bedrijfswebsite het skype logo implementeren, zodat klanten direct contact met je kunnen leggen.

Houd grip op je belverbruik

Deze handige tools helpen de dagelijkse kosten in het bedrijf te beperken. Je behoudt een goed overzicht van het belverbruik binnen de onderneming en de handige staatjes kun je gemakkelijk verwerken in je administratie. Internationaal bellen hoeft niet duur te zijn met deze handige tools van Skype. Het verbruik van Skype in het bedrijf kun je beheren, ordenen en sturen.