Skype voor Bedrijven

Skype for Business ofwel Skype voor Bedrijven is een betaalde en zakelijke variant van Skype. Zoals de naam al aangeeft dus vrijwel overbodig of een overkill voor particuliere gebruikers. Er wordt zelfs aan geraden om tot 20 medewerkers gewoon de particuliere variant te gebruiken. En tegenwoordig kunnen business klanten connecten met vrienden en familie die skype voor particulieren gebruiken. Met de business vorm heb je wat meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld in het beveiligen van het netwerk, beheren van accounts van medewerkers en online vergaderen dit tot wel 250 personen.

Skype voor bedrijven

Met Skype voor Bedrijven kan je kiezen uit twee betaalde varianten een basis en een uitgebreide variant. Er is zelfs de mogelijkheid om een eigen Skype server te laten installeren. Maar dit is echt voor groot zakelijk gebruik. Wat zijn dan de mogelijkheden en kosten van skype for business ? Dit is eenvoudig terug te vinden op de bedrijven pagina van: skype.nl .

Mocht er binnen het bedrijf gebruik gemaakt worden van office 365 dan zit er mogelijk al Skype for business binnen het pakket. Want sinds de overname door Microsoft zit er tegenwoordig Skype for business in de office 365 business essentials- en premium pakketen.

Skype for Business voor MAC

skype voor bedrijven voor mac

Voor mac gebruikers is Skype for business nog niet doorontwikkeld. Dit tot grote ergernis van vele Mac gebruikers. Mac gebruikers moeten nu nog het programma Lync 2011 gebruiken om te contacten met Skype for Business gebruikers. Deze applicatie wordt over het algemeen als niet fijn ervaren. Mocht af en toe een gesprek willen voeren met een Skype for Business gebruiker is het mogelijk om dit zonder applicatie of programma te doen. Het namelijk mogelijk om op een uitnodiging van een Skype for Business gebruiker in te gaan zonder Lync of Skype. Dit gaat doormiddel van een Web App. Andersom is deze Web App niet mogelijk, je moet dus een uitnodiging/link ontvangen van een Skype for Business gebruiker. Gelukkig laten verschillende berichten weten dat het in dit jaar ‘’2016’’  Skype for Business beschikbaar komt voor Mac gebruikers. Waarschijnlijk zit de vertraging in het feit dat Apple en Microsoft niet de beste vrienden zijn.