Wat is Skype

Skype is gemaakt door Niklas Zennström en Janus Friis, die vervolgens Skype verkochte voor $2,6 miljard dollar aan eBay waarbij eBay het programma weer in 2011 aan Microsoft verkocht, Microsoft kocht Skype voor een prijs van $8,5 miljard dollar.

Wat is Skype?

Zoals al eerder werd genoemd kan je met Skype bellen en chatten. Dit kan met vrienden, familie en bekenden over de hele wereld. Je moet alleen een werkende internet verbinding tot stand brengen. Dit kan een kabel zijn, data-bundel of wifi verbinding. Naast een computer maakt Skype het mogelijk om gebruik te maken van een telefoon of tablet. Je moet dan wel eerst de Skype applicatie downloaded in de Play- of App Store.

Wat is Skype

Skype werkt erg goed en wanneer je over een camera of webcam beschikt kan je elkaar live zien. Wat is skype nog meer? Het delen van documenten of het tonen van presentaties was nog nooit zo makkelijk. Met een druk op de knop deel je een document of presentatie. Je kan ook je gehele computerbeeld laten weergeven aan de persoon waarmee je in gesprek bent en kan hij of zij meekijken. Je kan nu laten zien wat er op jouw computer gebeurt. Handig als je specifieke beelden of documenten wil tonen. Of als je bijvoorbeeld hulp nodig hebt van je collega bij computerproblemen. Skypen hoeft geen 1 op 1 gesprek te zijn. Dit kunnen meerdere personen zijn. Tot wel 25 personen met de gratis Skype applicatie en tot 250 personen met de business variant. Lees hierover meer op de pagina ‘Skype voor bedrijven’. Wanneer je gebruik maakt van het chat systeem is het onmogelijk om de gesprekken af te tappen. Skype maakt gebruik van een 256 bit-AES-encryptie dit werkt erg goed en is nog niet gekraakt. En betekend dat je veilig privé gesprekken kan voeren over het internet.